Algemene voorwaarden

 

Artikel 1. Definities

De therapeut & praktijknaam: Yvonne-Isabelle Engelage, herstel & toerusting.

De cliënt: de wederpartij van praktijk herstel & toerusting.

Dienst(en): Incidentele adviezen, behandelingen, trainingen dan wel andere incidentele diensten die door de therapeut in opdracht van cliënt worden uitgevoerd.

Behandeltraject: Een serie verrichtingen die tot doel heeft de klachten van de client te doen verminderen, verdwijnen en/of beter beheersbaar te maken.

 

Artikel 2. Toepasselijkheid

Op alle overeenkomsten tussen de therapeut enerzijds en de cliënt anderzijds zijn onder uitdrukkelijke uitsluiting van andere Algemene Voorwaarden uitsluitend deze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zullen slechts van kracht zijn indien deze schriftelijk door de therapeut zijn bevestigd. In dit geval blijven de overige bepalingen onverkort van kracht.

 

Artikel 3. Totstandkoming, wijziging en beeindiging behandelovereenkomst

Een behandelovereenkomst kan zowel een traject als losse verrichtingen/behandelingen betreffen. Een behandelovereenkomst komt tot stand door het ondertekenen van de overeenkomst door cliënt en therapeut. Een beschrijving van de details van het te volgen behandeltraject is niet opgenomen in de behandelovereenkomst, maar wordt mondeling besproken tussen cliënt en therapeut en waar nodig tijdens het behandeltraject bijgesteld.

Voorbehouden of wijzigingen in voorwaarden, inclusief prijsafspraken, zijn alleen geldig indien deze schriftelijk zijn vastgelegd in een, eventueel gewijzigde, behandelovereenkomst. Alleen voor individuele consulten kan bij wederzijds goedvinden worden volstaan met een mondelinge overeenkomst.

De algemene voorwaarden maken deel uit van iedere behandelovereenkomst tussen cliënt en therapeut, tenzij hiervan uitdrukkelijk schriftelijk is afgeweken. Door het ondertekenen van de behandelovereenkomst verklaart de cliënt tevens akkoord te gaan met de algemene voorwaarden en privacyverklaring voor dienstverlening.

Cliënt kan behandeling altijd opzeggen. De therapeut kan dit op grond van gewichtige redenen zoals verbale en/of fysieke agressie door de cliënt, niet meewerken van de cliënt aan de behandeling of niet tijdig betalen.

Cliënt verplicht zich tot de benodigde persoonlijke inzet en tot het nemen van zijn verantwoordelijkheid voor zichzelf. Cliënt verplicht zich tot het tijdig betalen van de afgesproken kosten.

 

Artikel 4. Duur overeenkomst

Tenzij in de overeenkomst anders is bepaald, wordt deze aangegaan voor de duur van een traject van losse verrichtingen/behandelingen.

 

Artikel 5. Annulering

Bij annulering van afspraken en consulten gelden de volgende annuleringsvoorwaarden.

Wanneer de cliënt verhinderd is kan deze tijdig per email of Whats App bericht dit melden zodat de tijd aan een ander aangeboden kan worden. Afspraken die minder dan 24 uur van tevoren worden afgezegd zullen volledig in rekening worden gebracht. Ook niet op de afspraak verschijnen op de afgesproken tijd wordt in rekening gebracht.

De therapeut is in redelijkheid gerechtigd een al geplande afspraak te wijzigen wat betreft tijdstip. Er zal een vervangende afspraak op korte termijn gemaakt worden.

 

Artikel 6. Geheimhouding en dossierbeheer inzagerecht

De therapeut zal alle informatie betreffende de cliënt die zij verkrijgt bij de uitvoering van haar diensten vertrouwelijk behandelen en deze informatie niet aan derden ter hand stellen, behoudens voor zover therapeut daartoe verplicht is of de therapeut toestemming heeft verkregen van de cliënt.

Door ondertekening van de behandelovereenkomst gaat men akkoord met deze Algemene Voorwaarden en de privacyverklaring en geeft u uw therapeut toestemming om uw persoonsgegevens te verwerken.

De therapeut zal een dossier opmaken van de cliënt. Het dossier wordt beveiligd opgeslagen. In het dossier staan data en tijdstippen van de therapie, relevante feiten en omstandigheden die betrekking hebben op de cliënt, doelen en voorkeuren van de cliënt, de door de therapeut voorgestelde behandelingen, afstemming met de cliënt over behandelopties, de resultaten van de behandeling, de ervaringen van de cliënt.

De cliënt kan het dossier op ieder moment ter inzage opvragen bij de therapeut.

Het dossier wordt conform de wettelijke bewaartermijn in totaal 20 jaar bewaard. 

 

Artikel 7. Tarieven

De tarieven voor consulten, behandelingen of losse verrichtingen zijn vermeld in de door de cliënt getekende behandelovereenkomst.

Artikel 8. Facturering en betaling

Facturering vindt plaats op basis van de tussen partijen overeengekomen tarieven en aantallen verrichtingen/behandelingen.

Tenzij schriftelijk anders overeengekomen dient de cliënt binnen 7 dagen na factuurdatum, zonder enig beroep op verrekening, aan de therapeut te betalen. Indien sprake is van een traject kunnen partijen een betaling in termijnen overeenkomen.

Bij overschrijding van de betalingstermijn is de cliënt, zonder dat ingebrekestelling is vereist, in verzuim. De therapeut is gerechtigd haar verplichtingen tot het verrichten van diensten met ingang van de datum waarop de betalingstermijn is verstreken op te schorten. De therapeut zal de cliënt tijdig op de hoogte stellen van voornoemde opschorting van haar dienstverlening. De cliënt is met ingang van voornoemde datum over het openstaande bedrag de wettelijke rente verschuldigd. Voorts komen alle gerechtelijke en buitengerechtelijke incassokosten voor rekening van de cliënt. Onder incassokosten vallen de kosten van advocaten, deurwaarders en incassobureaus, vastgesteld overeenkomstig de geldende gebruikelijke tarieven.

 

Artikel 9. Aansprakelijkheid

Bij de uitvoering van de dienstverlening van de therapeut is sprake van een inspanningsverplichting.

De therapeut geeft op geen enkele wijze een geneeskundige garantie af noch is zij op enige wijze aansprakelijk voor medische complicaties die zich ten tijde dan wel na uitvoering van haar dienstverlening bij de cliënt voordoen welke niet te wijten zijn aan een zwaarwegende toerekenbare tekortkoming van de therapeut. De therapeut is op geen enkele wijze aansprakelijk voor gevolgschade.

De therapeut is niet aansprakelijk voor zover schade voortvloeit uit het feit dat de cliënt door de therapeut mondelinge of schriftelijke adviezen niet naar behoren heeft opgevolgd.

De aansprakelijkheid van de therapeut voor schade voortvloeiend uit de door haar verrichte diensten is beperkt tot maximaal de kosten van een consult. In alle gevallen is iedere aansprakelijkheid van de therapeut beperkt tot het bedrag hetwelk in rekening is gebracht aan de cliënt.

De cliënt is verplicht alle maatregelen te treffen die nodig zijn ter beperking van de schade waarvoor hij/zij de therapeut aansprakelijk wil stellen.

 

Artikel 10. Toepasselijk recht en geschillen

Op de dienstverlening van de therapeut is Nederlands recht van toepassing. In geschillen voortvloeiend uit of verband houdend met de dienstverlening van de therapeut, die tot de competentie van de rechtbank behoren, is uitsluitend de rechtbank bevoegd.

 

Artikel 11. Klachten regeling

Voor klachten over de behandeling dient de cliënt zich in eerste instantie rechtstreeks tot de behandelaar te wenden. In tweede instantie kan de cliënt zich richten aan de klachtenfunctionaris.

 

Artikel 12. Grenzen geheimhouding, Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling en melden van calamiteiten bij IGJ

De geheimhouding vindt zijn grenzen in uitzonderlijke omstandigheden waarbij gevaar bestaat voor onevenredige schade aan betrokkenen of derden. Bijvoorbeeld zal praktijk herstel & toerusting een suïcidepoging bij uw huisarts melden en met hem/haar bespreken of en eventueel hoe uw nabestanden daarover geïnformeerd worden.

Praktijk herstel & toerusting werkt met de meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling. Dit is een meldcode waarin staat omschreven hoe om te gaan met signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Deze meldcode geeft het recht om te melden bij Veilig Thuis en hen informatie te geven betreffende cliënt en diens huishouden/kinderen, zo nodig zonder toestemming van de cliënt. Uiteraard zal een melding, wanneer dit op een veilige manier mogelijk is, altijd met de cliënt besproken worden, bij voorkeur vooraf en anders na contact met Veilig Thuis.

Praktijk herstel & toerusting is verplicht calamiteiten bij de Inspectie Gezonheidszorg en Jeugd (IGJ) te melden. Bijvoorbeeld is een suïcide of suïcidepoging met ernstig schadelijk gevolg voor een cliënt die betrekking heeft op de kwaliteit van de zorg een calamiteit.

 

Artikel 13. Waarneming

Yvonne-Isabelle Engelage heeft geen waarnemer. In geval van overmacht en/of langdurige arbeidsongeschiktheid wordt de behandelovereenkomst ontbonden zonder dat de cliënt rechten kan doen gelden op schadevergoeding van welke aard dan ook.

 

Ik ga akkoord met deze algemene voorwaarden.

 

Plaats en datum:                                          

 

Naam:                                            

 

Handtekening: